Vejce japonských křepelek

27.09.2014 00:10

Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4-5 krát menší,předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa,hořčíku,vápníku,fosforu,zinku,mědi a vitamínů 81 ,82,86,dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny,minerální látky a představují ekologicky čistou výživu. Křepelčí vejce však mají navíc specificky účinné látky,cenné hlavně podle zdravotních hledisek,neboˇt  kladně působí na omezení chorob kardiovasculárního systému,cukrovky,chorob trávícího ústrojí,hlavně žaludku,ledvin a tenkého střeva. Kladně pak působí při léčení chorob dýchacího a nervového systému. Mají vliv také na imunitní systém člověka a na zvýšenou potenci mužů. Dále křepelčí vejce mají pozitivní vliv na zdravotní stav,především malých dětí,při nemoci a rekonvalescenci a při celkové vyčerpanosti organismu. Pravidelné užívání po dobu 6-ti týdnů zvyšuje imunitu člověka podobně jako pobyt ve vysokohorském prostředí nebo u moře

Doporučená spotřeba:

Děti:          2-3 ks denně

Dospělí: 4-5 ks denně

Vajíčka se upravují podle běžných receptur jako vejce slepičí. Doba varu je 80 sec. Syrová vajíčka rozbíjejte seknutím nožem.

Skladujte při teplotě +5 - + 18°C