Křepelka pečená
27.09.2014 02:21
Křepelka pečená
Ingredience
Calvados | 1 polévková lžíce |
---|---|
Citronová šťáva | 2 polévková lžíce |
Jablka | 2 ks |
Játra drůbeží | 200 g |
Křepelka | 2 ks |
Listové těsto | 500 g |
Máslo čerstvé | 4 kávová lžička |
Mléko polotučné | 2 polévková lžíce |
Olej rostlinný | 3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý | 2 kávová lžička |
Petržel - nať | 2 polévková lžíce |
Sůl | 2 kávová lžička |
Šalotka | 2 ks |
Šunka dušená | 2 plátek |
Vaječný žloutek slepičí | 1 ks |
Vejce slepičí | 1 ks |
Veka | 2 plátek |
- Doba přípravy: 15 min
- Doba vaření: 30 min
- Počet porcí: 6 porcí
- Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.
- Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.
- Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.
- Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.
- Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.
- Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
- Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami